Het datacenter

Om de diensten dag in dag uit goed bereikbaar te houden, staan de servers van CoolBit in het euNetworks datacenter in Amsterdam. Het datacenter biedt uiterst betrouwbare beveiliging, koeling, brandbestrijding en een uitstekende energietoevoer.

Energie

De stroomvoorziening in het datacenter is ontworpen om een zo hoog mogelijke betrouwbaarheid en continuïteit te behalen. Mocht onverhoopt de hoofdleverancier wegvallen blijft alle apparatuur draaien op een UPS (Uninterruptible Power Supply) systeem en dieselgeneratoren. Voor de generatoren is er voor 48 uur brandstof aanwezig en zijn er afspraken om deze ruim op tijd aan te vullen.

Fysieke beveiliging

Naast beveiliging van de aangeboden netwerkdiensten is fysieke beveiliging ook zeer belangrijk. Daarom is er 24 uur per dag, 7 dagen per week, beveiligingspersoneel aanwezig in het datacenter. Het datacenter is opgedeeld in verschillende ruimtes waartoe toegang kan worden verkregen door toegangspassen. Tevens zijn er door het gehele datacenter beveiligingscamera's aanwezig.

Airconditioning

De apparatuur binnen een datacenter wekt veel warmte op, deze warmte moet afgevoerd kunnen worden en de ruimtes moeten voorzien kunnen worden van koele lucht. Het koelsysteem van euNetworks houdt de temperatuur op de datavloer op 22°C (± 2°C). De gekoelde lucht vindt via de verhoogde vloer zijn weg naar warmtegebieden.

Een impressie

euNetworks euNetworks euNetworks euNetworks euNetworks

Domein beschikbaar?

Controleer beschikbaarheid Check

Klanten Extranet

Als klant heeft u de volledige controle over de afgenomen diensten via het CoolBit Klanten Extranet.

Inloggen Klanten extranet

Webmail

Overal ter wereld toegang via uw e-mail bij CoolBit, gewoon via een webbrowser.

Webmail Webmail